Angel Densetsu

   "Bu hayalsiz, umutsuz ve soğuk yüzyılda temiz, dürüst ve saf bir kalbi olan melek gibi bir genç vardı."
   Yüzyıllarımız sıcaklığını kaybetmeye devam ederken, dürüst ve saf kalpler arkalarında iz bırakmadan yitip gitmeye devam ediyor. Biliyoruz. Fakat bu sefer bir istisna gerçekleşiyor, arkalarında bir iz bırakıyor ve bize ilginç bir öykü armağan ediyorlar. Kitano Seiichirou'nun öyküsünü... Temiz ve dürüst bir kalbin varlığı hemen anlaşılacak bir şey değilken, anlamamaya çalışmak bizim mi yoksa onların mı sorunu? Bilmiyorum. Tek bildiğim Kitano-kun'un dürüst ve saf bir kalbe sahip, melek gibi bir genç olduğu.

"Ancak bu gencin yüzü çok korkutucuydu."
      Güzelliğin içeride kaldığı durumlar da vardır. Bu güzellik her zaman göze görünen cinsten değildir. Kimi zaman güzellik zihinle kavranır. Dinlemeyle, anlamayla, insan olmak ile. Göz ucuyla atılan bir bakış ile değil.Ve bu kavradığınız, bir peygamberin size söyleyebileceği gerçek güzelliktir. Başka bir şey değil. Görünüm aldatıcıdır. İnsan aldanır. Duyular aldatıcıdır. Duyular değişken olabilirler. Körlerin hayatından tüm güzellikleri çalmamış mı o zaman Tanrı? Hem zaten güzellik nedir ki?

   "Bence, güzellik harikaların harikasıdır. Görünümlere göre yargıda bulunmayı reddetmek için adam akıllı yüzeysel olmak gerekir. Dünya’nın gerçek gizemi, görünmeyen değil görünendir." - Oscar Wilde
   Güzellikten bu kadar bahsetmiş iken, kendince bir güzelliğe sahip bir ismi anmadan geçmek olmaz. Güzellik aşığı, görünüm yalancısı pek muhterem Mutlu Prens, Oscar Wilde. Neyse, bırakalım bir kenara prensleri ve prensesleri. Onlar birbirine cam pabuç arayadursun, biz Kitano-kun'un öyküsünü izleyelim. Angel Densetsu. Meselimin sonuna gelirken diyorum ki; izleyin.

Yorumlar

  1. Okuribito geldi aklıma yazınızı okurken... İzledikten sonra da elbet aklıma başka şeyler de gelecektir. Ya Hayyam "şey" denen şeyi bulmasaydı, bu cümle biraz eksik kalır mıydı dersiniz?

    YanıtlaSil
  2. Her cümle biraz eksik kalmaz mı zaten anlatmak istediklerimize?

    YanıtlaSil
  3. Oscar Wilde deyince söylediği, her ortamda yaş mevzusu açılıp yaşımı sorduklarında zevkle söylediğim şu sözü geliyor aklıma : 25'inden sonra tüm yaşlar bir :)

    YanıtlaSil
  4. Peygamberim, arasıra da fazla kalır cümlelerimiz, haddinden fazla kalır kimi zaman da...

    YanıtlaSil

Yorum Gönder